Restaurant Château St. Gerlach

Reservations

Château St. Gerlach: luxe buitenplaats voor gastronomische verwennerij
In het kerkdorp Houthem in het Zuid-Limburgse Geuldal vindt u het twaalfde-eeuwse klooster Château St. Gerlach. Het landgoed met kasteel, pachthof en kasteelhoeve heeft vandaag de dag de functie van luxe buitenplaats waar u ook gastronomisch zult genieten. Op de Frans georiënteerde kaart staan naast streekproducten ook producten van het landgoed zelf. De historische ambiance en huiselijke sfeer van deze parel van ‘Oostwegel Collection’ komen tot uiting in de diverse salons met originele wand- en plafondschilderingen. In deze klassieke en gezellige ambiance geniet u van overheerlijke gerechten, natuurlijk met een bijpassend wijnarrangement.

Producten zo van het landgoed
‘Het landgoed heeft zoveel te bieden aan haar gasten. En ook aan onszelf! Zo hebben we er in de afgelopen jaren een biologische kruiden- en groentetuinen en een eigen boom- en wijngaard aangelegd. Dat biedt ons de kans om te werken met heel veel eigen producten. Een genot voor een klassieke chef als ik. Dat zie je ook terug op onze kaart. Die is traditioneel met eigentijdse twist en veel respect voor het product. Vlees of vis als hoofdmoot en daaromheen zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen streek en van eigen land. Dat breiden we steeds verder uit. We blijven voortdurend in ontwikkeling. Dat maakt elke dag op ons landgoed tot een feest, voor de gast en voor ons,’ aldus Otto Nijenhuis, Executive chef.

Gastronomisch onthaasten
De hectiek van de stad achter je laten en even helemaal tot rust komen. Voor een weekend, een dag of gewoon een avond. Zodra u het landgoed van Château St. Gerlach betreedt, wordt u verrast door een oase van rust, ruimte en een vleugje romantiek. Eigenlijk zit er niets anders op dan je eraan over te geven en vooral te genieten van dat gevoel van ‘gewoon even niets’. Het landgoed is de plek bij uitstek om je als gast ook echt gast te voelen en je volledig te laten soigneren. In ons à-la-carte-restaurant kunt u uitgebreid dineren in de sfeervolle, huiselijke ambiance van de voormalige woonkamer van Baron de Selys de Fanson – de laatste bewoner van Château St. Gerlach. In de gezellige informele Bistrot de Liège kun je aanschuiven voor een lunch of diner. Het Geuldal nodigt uit om een lekkere wandeling te maken en onze kasteelhoeve met Burgemeester Quicx, Coffee & More te bezoeken voor een kop koffie, een glas Limburgs bier of een huisgemaakte soep. Of combineer een behandeling in de Spa met een overnachting in ons luxe hotel.

Gastheer: Harmen Silver
Chef de cuisine: Guido le Bron de Vexela
Executive chef: Otto Nijenhuis

Reservations

Address

Joseph Corneli Allée 1
Valkenburg aan de Geul
+31 (0)43 608 8888
email / website

Opening Hours

  • tu - 18:30 - 21:00
  • we - 18:30 - 21:00
  • th - 18:30 - 21:00
  • fr - 19:00 - 21:30
  • sa - 19:00 - 21:30

Holidays

Appreciation

16 / 20 Gault&Millau

Faciliteiten

Terrace
Meeting Accommodation

Kitchen

French

Seats

62

Groups

up to 200 persons

Prijsindicatie

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial